Loempia’s met ham en champignons
Porties Prep Tijd
4personen 20min
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4personen 20min
Kook Tijd
20min
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd alle groenten klein en meng ze samen met de hamblokjes in een kom. Voeg zout en peper naar smaakt toe.
  2. Spreid een loempiavel uit op je werkblad. leg er genoeg vulling op maar laat de randen vrij. Bestrijk de rand met geklopt ei, en rol de loempia zoals op de plaatjes hieronder aangegeven:
  3. Rol je loempia, nu nogmaals in een ander vel. Bestrijk de randen weer met ei en rol zoals je dit de eerste keer deed.
  4. Verhit een flinke laag olie in een hapjespan (of zet een frituurpan aan), leg de loempia’s voorzichtig in het vet en bak ze in 5 minuten rondom knapperig. Zorg dat de olie 180 graden Celsius is. Maak je de loempia’s in een hapjespan? Zorg dan dat de olie niet te heet wordt en houd de deksel van de pan bij de hand mocht de vlam in de pan slaan.
  5. Laat de loempia’s uitlekken op keukenrol en serveer ze daarna met de chilisaus!