Zandkoekjes
Porties Prep Tijd
12koekjes (ongeveer) 70min
Kook Tijd
10min
Porties Prep Tijd
12koekjes (ongeveer) 70min
Kook Tijd
10min
Ingrediënten
Instructies
  1. Kneed de boter met de suiker, kneed het ei met de vanille suiker erdoor, en voeg bloem, bakpoeder en zout toe.
  2. Kneed het geheel met je handen tot een stevige bal.
  3. Wikkel de bal in plastic folie, of stop in een boterhamzakje en leg minimal 1 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. besluif je werkblad met bloem en rol het deeg hierop uit. Zorg dat je deeg ongeveer een halve centimeter dik is. Steek dan je koekjes uit het deeg en leg ze op bakplaat met bakpapier.
  6. Bak de koekjes 10 minuten goud bruin. De koekjes worden harder na het afkoelen uit deoven, dus laat ze niet te lang bakken.
  7. Wil je glazuur over je koekjes? meng dan 150 gram poedersuiker met 4 eetlepels kokend water. Meng dit goed en bestrijk hiermee de afgekoelde koekjes.