De leuke weckpotjes stonden al een tijdje thuis, maar van het maken van zelfgemaakte jam kwam het maar niet. Totdat ik naar de boer ging en een enorme krat aardbeien kocht. lekker zo veel aardbeien, maar wat gaan we er allemaal mee maken? aardbeienjam zonder toegevoegde suikers dus!
Ingrediënten
- 500 gr Aardbei
- 1/2 Citroen voor het sap
- 4 el Chiazaden voor de gelei
- 4 el Agavesiroop
Porties: kleine weckpotjes vol
Instructies
- - Schep 4 eetlepels chiazaden in een thee mok en vul deze helemaal met water. De zaden nemen op deze manier het water op en vormen de gelei voor onze jam.
- - Was de aardbeien en snijd de kroontjes er vanaf.
- - Zet een pan op een laag vuur , en kook de aardbeien met het sap van de halve citroen.
- - Nu ontstaat er veel vocht, de aardbeien. - Voeg de agavesiroop toe.
- - Roer goed in de pan en kook de aardbeien totdat ze zacht/puree zijn. Pureer de aardbeien voor jam zonder stukjes. Zelf doe ik dit niet omdat wij jam met kleine stukjes aardbei lekkerder vinden.
- - Schep als laatste de chiazaden door de aardbeien
- - Heeft de jam nu de goede dikte? haal de pan van het vuur, schep de jam in potjes en laat de jam afkoelen. Is de jam nog te dun? Kook dan nog even zachtjes door.
- - Let op! omdat deze jam geen toegevoegde suikers bevat is deze maar beperkt houdbaar. Snel opeten dus of een potje weggeven 🙂
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe