Tijdens onze stedentrip naar Rome afgelopen week, bestelde vriendin Astrid dit gerecht. Bij thuiskomst moest dit natuurlijk ook in eigen keuken geprobeerd worden, lekker!
Ingrediënten
- 3 teentjes Knoflook
- Olijfolie
- Half glas Witte wijn
- 1 kg Venusschelpen (250 gr. per persoon)
- 280 gr Pasta (70 gr. per persoon)
- Peterselie Fijngehakt
- 1 Rode Peper Fijngehakt
Porties: personen
Instructies
- - Spoel al het zand van de schelpen. - Week de schelpen een uur in water met wat zout. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet. - Doe de schelpen in een pan met een bodempje kokend water en stoom ze totdat alle schelpen open zijn. Gooi schelpen die niet opengaan weg. - Doe olie, zout, rode peper, peterselie en knoflook in een pan en fruit dit 2 minuutjes aan. - Doe de uitgelekte venusschelpen en een half glas witte wijn erbij. Kook dit op een hoog vuur tot de wijn is verdampt (circa 4 minuten). - Kook de pasta al dente. - Schep de uitgelekte spaghetti door de saus met de venusschelpen in de pan, roerbak alles nog een minuutje en serveer direct met de vers gehakte peterselie.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe