Vandaag was de babyshower van mijn Nicht! Er is een tweeling op komst. Of het een eeneiige of twee eiige tweeling is en of het jongens of meisjes zijn blijft nog even geheim. Om de aanstaande moeder even lekker te verwennen had ik onderstaande taart gemaakt. Een succesje!
Veel plezier op al jullie babyshowers ??
Ingrediënten
- 1 Zak Moscovisch biscuitdeeg Te koop bij aveve of boerenbond. Zak van 400 gram
- 6 Eieren
- 40 Gr Water
- 1 Bakje Aardbeien
- 500 Ml Slagroom
- 1 Pot Aardbeienjam
- 2 Pakken Lange vingers
- Anijs muisjes In de gewenste kleur natuurlijk
- Eventueel fondant voor het maken van een baby hoofdje
Porties: Taart
Instructies
- Biscuitmix samen met de eieren en het water bij elkaar voegen in een kom en 10 minuten op een hoge stand kloppen.
- Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
- Springvorm van 26 tot 28 cm bekleden met bakpapier en invetten
- Doe het geklopte deeg in de springvorm en bak 30 minuten op 180 graden Celsius.
- Laat de taart goed afkoelen. Snijd hem 2x horizontaal door.
- Op de bodem smeer je nu de aardbeienjam.
- Je legt het middelste gedeelte van de taart erbovenop.
- Kop de slagroom stijf.
- Bestrijk de volgende laag met slagroom en halveer de aardbeien en leg deze in de slagroom.
- Leg de top laag op de taart. Bestrijk nu de bovenkant en zijkanten rondom met slagroom.
- Zet de lange vingers tegen de zijkant aan, druk voorzichtig aan.
- Doe de strik om de lange vingers.
- Vorm je babyfiguurtjes uit de fondant en plaats deze op de taart.
- Om je taart af te maken besprenkel je de bovenkant met gekleurde anijsmuisjes.
- De babyshower kan beginnen!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
2 comments
Hoi! Wat een leuke taart, deze wil ik graag maken maar vroeg mij af, hoe lang het duurt ? En kan het ook een avond van tevoren gemaakt worden ?
Hoi Lotti, Excuus ik zie je berichtje nu pas. De taart kan heel goed een dag van te voren klaar gemaakt worden. Alles bij elkaar ben je er z’n 1.5 – 2 uur mee bezig omdat de taart ook nog moet afkoelen voordat je hem kunt gaan versieren. Ben benieuwd of je inmiddels aan het bakken bent geslagen en hoe de taart geworden is 🙂 Groetjes, Anouk