Deze carrot cake is volgens het recept van Donna Hay en na aanraden van Caroline en Rianne gemaakt en… hij is LEKKER! 🙂
Ingrediënten
- 280 gr bruine basterdsuiker
- 185 gr plantaardige olie
- 3 Eieren
- 200 gr Bloem
- 3 el Bakpoeder
- 2 tl Kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- snufje Zout
- 300 gr geraspte wortel
- 50 gr gehakte pacannoten
- 100 gr Rozijntjes
- 250 gr zachte roomkaas (naturel) (voor het glazuur)
- 70 gr Poedersuiker (voor het glazuur)
- 1,5 el citroensap (voor het glazuur)
Porties: Carrot cake
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de rozijnen in heet water en bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Klop de suiker samen met de olie. Voeg daarna één voor één de eieren toe en klop goed door. voeg bloem, bakpoeder, zout, kaneel, gemberpoeder, gehakte noten, uitgelekte rozijnen en de geraspte wortel toe en meng alles goed. Als je een keukenmachine hebt kun je hier de wortels snel mee raspen. Ik heb geen keukenmachine en heb daarom julienne worteltjes gekocht en deze fijner gemaakt de blender, dit werkte ook goed.
- Giet het mengsel in de springvorm en bak het 55 minuten in het midden van de oven.
- Voor het glazuur meng je 250 gr naturel roomkaas met 70 gram poedersuiker en 1,5 eetlepel citroensap. Meng dit goed en bestrijk de cake ermee.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe