Zelfgemaakte verse, knapperige loempia’s. Dit recept is voor het maken van grote loempia’s. Als hoofdgerecht eten wij 2 loempia’s per persoon.
Idee voor de volgende keer is om kleine loempiaatjes te maken of de loempia’s te vullen met garnaaltjes.
Ingrediënten
- 100 gr Shittake champignons
- 100 gr Kastagne champignons
- 250 gr Hamblokjes
- 200 gr Prei gesneden in ringen
- 1 Rode Paprika in reepjes gesneden
- 100 gr Tauge
- 16 Loempiavellen bijv. van Tyis Spring Roll Pastry (pakketje van 40 bladen)
- 1 Ei losgeklopt
- Olie om in te frituren
- Zoete chilisaus om de loempia's in te dippen
Porties: personen
Instructies
- Snijd alle groenten klein en meng ze samen met de hamblokjes in een kom. Voeg zout en peper naar smaakt toe.
- Spreid een loempiavel uit op je werkblad. leg er genoeg vulling op maar laat de randen vrij. Bestrijk de rand met geklopt ei, en rol de loempia zoals op de plaatjes hieronder aangegeven:
- Rol je loempia, nu nogmaals in een ander vel. Bestrijk de randen weer met ei en rol zoals je dit de eerste keer deed.
- Verhit een flinke laag olie in een hapjespan (of zet een frituurpan aan), leg de loempia's voorzichtig in het vet en bak ze in 5 minuten rondom knapperig. Zorg dat de olie 180 graden Celsius is. Maak je de loempia's in een hapjespan? Zorg dan dat de olie niet te heet wordt en houd de deksel van de pan bij de hand mocht de vlam in de pan slaan.
- Laat de loempia's uitlekken op keukenrol en serveer ze daarna met de chilisaus!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
2 comments
Lijkt allemaal heerlijk Anouk!!! Leuke site ziet er allemaal super uit!!
Zodra we klaar zijn met Dr.Frank, ga ik zeker van je lekkere recepten proberen!,
Leuk Marij! Dan komen jullie maar lekker bij ons eten in het nieuwe huis. Liefs!