Ingrediënten
- 250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 250 gr Kristalsuiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 Eieren
- 250 gr Zelfrijzend Bakmeel
- 60 ml Melk
Porties: Cake
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier.
- Mix de boter met de suiker en je vanillesuiker luchtig.
- Voeg de eitjes 1 voor 1 toe en mix steeds kort door. Voeg het volgende ei pas toe als het andere ei is opgenomen in je mix.
- Voeg de bloem toe, eerst goed roeren, anders heb je een witte keuken 😉 en mix nog een keer door.
- Last but not least, voeg de melk toe en mix het geheel tot een glad beslag.
- Giet je beslag in de cakevorm en plaats deze in het midden van je voorverwarmde oven.
- Bak de cake in +/- 60 minuten mooi gaar. Controleer met een saté prikker of je cake gaar is, komt de prikker schoon uit je cake dan is je cake gaar.
- Haal de cake uit de oven. Laat de cake na het bakken nog 10 minuten afkoelen in het bakblik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
- 30 minuten later is de cake bij ons thuis verdwenen, geen idee hoe.., let me know als jullie dit ook ervaren 😉
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe