Ingrediënten
- 500 gr Bloem
- 275 ml lauwwarm water
- 10 gr Zout
- 1 zakje Gedroogde gist 7gr
Porties: pizza's
Instructies
- Mik alle ingrediënten samen in een kom.
- Kneed dit 10 minuten goed door tot een goed gemixt deeg dat niet meer plakt. Niet smokkelen hoor, 10 minuten zijn echt nodig. Ik kneed dit deeg graag met mijn handen maar je kunt ook je keukenmachine met de deeghaken het werk laten doen.
- Maak een theedoek nat met warm water en wring deze goed uit. Laat je deegbal een kwartier rusten in een kom waar je deze theedoek overheen legt.
- Verdeel je deegbol in 4 kleine bolletjes en laat ze minimaal 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm je oven voor op 250 graden, stook de pizzaoven warm, het grote pizzasmikkelfeest gaat zo beginnen.
- Bestrooi je werkblad met bloem en druk ieder deegballetje met je handen uit totdat het ongeveer een doorsnede van 30 cm heeft.
- Beleg je pizza met wat je zelf zin in hebt 🙂 Dit is voor onze jongens al een enorm feest.
- Bak je pizza in je pizzaoven in enkele minuten gaar, in de oven duurt het 10-15 minuten voordat je pizza ready-to-eat is.
- Buon appetito 🙂
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe