Stevige traditionele volle chocolademousse.
Ingrediënten
- 200 gr Pure chocolade (Coté D'or)
- 2 Eieren
- 50 gr Witte basterdsuiker
- 200 ml Slagroom
Porties: porties
Instructies
- Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf
- Splitst de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf
- Hak de chocolade in grove stukken en verwarm het au bain-marie in een kom boven een pan met kokend water. Laat de chocolade smelten en roer goed door.
- Klop de eidooiers los met een vork en roer de rest van suiker er doorheen. Roer de gesmolten chocolade door dit mengsel. Spatel dan de slagroom erdoorheen. Spatel als laatste het eiwit er luchtig in delen doorheen.
- Schep de mousse in glazen, dek het af met huishoudfolie en zet het minimaal 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe