Streetfood uit Thailand, makkelijk te bereiden in je eigen Nederlandse keuken 😉
Dit gerecht breng je op smaak met sojasaus, pinda’s en vissaus voor de oosterse touch, als frisje komt er kimoen en koriander in.
Ingrediënten
- 150gr Mihoen
- 3 el Vissaus
- 3 el bruine basterdsuiker
- 2 el Sojasaus
- 50 gr Pinda's
- 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
- 400 gr Gepelde garnalen
- 3 Eieren losgeklopt
- 125 gr Tauge
- 1 Rode Peper fijngehakt
- 2 Bosuitjes in ringen
- 1 handje Verse Koriander fijngehakt
- 1/2 Limoen
Porties: personen
Instructies
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng in een kommetje de vissaus, suiker en sojasaus.
- Rooster de pinda's in een droge pan en leg deze daarna op een snijplank. Hak de pinda's grof.
- Verhit een beetje olie in een wok en roerbak de knoflook samen met de garnalen. Haal de garnalen als deze gaar zijn uit de pan
- Voeg de 3 losgeklopte eieren toe aan de wok en blijf roeren totdat de eieren gaar zijn. Voeg de mihoen, garnalen en saus toe in de wok, voeg op het laatst de tauge, rode peper en het bosuitje toe. Knijp een schijfje limoen uit over het gerecht. Bestrooi met de pinda's en de koriander.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
2 comments
Ha Anouk!
Wat leuk om zo je recepten te kunnen uitproberen!
Deze heb ik gisteren gemaakt.
Ik zag dat alleen de tauge, rode peper en bosuitjes niet in het recept zijn verwerkt..
Heb zelf gewoon wat gedaan.
Was lekker! Ik had alleen 200g mihoen gedaan en dat was een beetje veel denk ik in verhouding met de saus.
Ik ga zeker nog meer van je recepten proberen!
Liefs,
Sasja
Hee Sasja!
Wat leuk! En goed om te horen dat het lekker was 🙂 Ik ga het recept aanpassen. Als jij nog leuke recepten hebt dan laat maar komen, dan duik ik ook weer de keuken in 😉
Liefs! Anouk