Ik hou van lekker bourgondisch tafelen en eten. En als je uit het zuiden van het land komt dan weet je gerechten zoals zuurvlees en stoofvlees extra te waarderen. Deze variant maak ik met een Belgisch Trappist bier en speltbrood. Laat het vlees rustig pruttelen in de pan, dit zorgt voor mals vlees. Server met een salade en ovenfriet 🙂
Ingrediënten
- 3 grote Uien
- 700 gr Runderlappen
- 2 el Bruine ruwe rietsuiker of basterdsuiker
- 2 el Bloem
- 2 el Natuurazijn
- 1 flesje Trappist bier
- 2 Laurierblaadjes
- 1 tl Tijm
- 2 sneedjes Speltbrood of bruinbrood
- 1 el Zaanse Mosterd
- Peper en zout
Porties: personen
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes. Verwarm olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur bruin. Voeg een beetje zout en peper toe.
- Haal het vlees uit de pan. Fruit de ui aan in de aanbaksels van het vlees. voeg suiker en bloem toe en laat 1 minuut op laag vuur meebakken.
- Voeg het vlees, de azijn, het bier, de laurier en tijm toe. Zet de deksel op de pan en laat het anderhalf uur op klein vuur pruttelen. (voeg om het half uur 1 glas water toe.)
- Snijd de korsten van het brood, en besmeer het brood met mosterd. Leg het brood met de mosterdkant op het vlees en laat het geheel nog 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Schep het vlees om zodat het brood afbrokkelt en het de saus zal binden.
- Serveer het vlees met (oven)frietjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe