Lekker, vers en snel. Bij dit recept rooster ik de granola in een pan, geen oven voorverwarmen, snel een pan op het vuur, bakken maar.
Iedere zondag probeer ik zo veel mogelijk maaltijden voor de komende week voor te bereiden, dit omdat wij vaak tot laat bezig zijn met werk, sport en andere gezelligheid en wel gezond en lekker willen eten.
Geregeld bereid ik op zondag ook een flinke portie granola voor, voor de komende week. Dan is het ontbijt sowieso geslaagd!
Deze granola kun je een week bewaren in een goed afgesloten pot. Heerlijk voor in de kwark of yoghurt met wat fruit!
Ingrediënten
- 300 gr Hamermoutvlokken
- 100 gr Gemengde noten (je kunt alle soorten noten gebruiken die jij lust)
- 1 el Koekkruiden (of kaneel / speculaaskruiden)
- 4 el Honing
- 2 el Rozijnen (of gedroogde cranberries)
- 2 el Pompoenpitten
- 2 el Zonnebloempitten
- 2 el Lijnzaad
Porties: porties
Instructies
- Zet een pan met een goede antiaanbaklaag op het vuur, weeg de havermout af en bak deze met 2 el water gedurende 10 minuten op een laag vuur, roer regelmatig goed om.
- Hak de noten fijn en voeg deze samen met de koekkruiden toe aan de havermout in de pan, rooster nog even mee.
- Voeg na 10 minuten de honing toe aan de pan, blijf goed doorroeren en laat de honing karamelliseren.
- laat de granola daarna helemaal afkoelen in een diep bord of kom. Mix er de rozijnen, pompoenpitten, zonnebloempitten en het lijnzaad door heen. Bewaar het is een goed afgesloten pot en klaar!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe