Als een echte Nederlander kocht ik altijd een pakket nasi groenten, boemboe voor nasi, kipfilet, een pot satesaus en natuurlijk zilvervliesrijst, want dat is gezonder ???? Maar… Nu ik deze Nasi Goreng gemaakt heb ga ik nooooooit meer terug naar mijn oude vertrouwde recept. Zo veel smaak, zo genieten van eigenlijk een hele simpele maaltijd. Hier wil ik meer van, vaker! Hahaha ik ben verkocht! Ik hoop jullie na het proeven van deze Nasi ook ❤️
Ingrediënten
- 3 Sjalotjes In dunne plakjes
- 2 teentjes Knoflook In dunne plakjes
- 1/2 tl Trassi
- 150 gr Spekreepjes
- 6 Eieren
- 300 gr Ongekookte basmatirijst
- 100 gr Garnalen
- 1 el Ketjap Manis
- 1 el Oestersaus
- 1 el Tomatenketchup
- 1 tl Ketjap Asin
- 1 Lente-ui In fijne ringen
- augurken Naar smaak
Porties: Personen
Instructies
- Spoel de rijst in een vergiet goed school. Vul dan een pan met schoon water en een beetje zout tot de rijst 1 vingerkootje onder water staat. Breng de rijst zonder deksel op de pan aan de kook. Zodra de rijst al het water heeft geabsorbeerd zet je het vuur uit en roer je de rijst 1* goed door. Zet de deksel op de pan en laat je rijst 15-20 minuten stomen.
- Verhit een scheutje olijfolie in je wok en fruit de sjalot, knoflook en trassi aan.
- Voeg de spekjes toe en roerbak totdat deze gaar zijn.
- Dus alles naar één kant van de wok en kluts aan de andere kant twee eieren totdat deze volledig gestold zijn.
- Roer de rijst erdoor en meng alles goed.
- Voeg de garnalen toe en schep om totdat deze roze kleuren.
- Voeg de ketjap Manis, oestersaus, tomatenketchup en ketjap Asin toe en en roer goed door.
- Voeg als laatste de lente-ui toe.
- Serveer je home made nasi goreng met een spiegelei en augurkjes. Jamjamjam ????
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe