Super lekkere marinade met simpele ingrediënten om een lekkere saté ajam (kipsaté) te marineren. Houd er rekening mee dat het vlees het lekkerste is als het een nachtje in de marinade in de koelkast heeft doorgebracht. Bereid de marinade daarom een dag van te voren.
Ingrediënten
- 250 ml Ketjap Manis
- 1 Rode Peper gesnipperd, zonder zaadjes
- 2 Limoenen te gebruiken voor het sap
- 3 sjalotten gesnipperd
- 4 teentjes Knoflook fijngehakt
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 el Olie
Porties:
Instructies
- Het recept is über simpel, doe alle ingrediënten in een grote kom of braadslee.
- Snijd de kip in blokjes.
- Schep de blokjes kip door de marinade.
- Na een nachtje in de koelkast is je saté ajam klaar voor de BBQ, oven of pan!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe