Om ons goed voor te bereiden op onze verhuizing van Den Haag naar het Brabantse mooie land, hier een goed gelukte poging voor het zelf maken van worstenbroodjes.
Ingrediënten
Deeg:
- 350 gr Witbroodmeel
- 1 zakje Instant Gist
- 2 tl Kristalsuiker
- 1/2 tl Zout
- 150 ml Melk
- 50 gr Boter op kamertemperatuur
- 1 Ei losgeklopt
Vulling
- 500 gr Mager rundergehakt
- 1 Ei losgeklopt
- 3 el Gedroogde broodkruimels / Paneermeel
- 1/2 tl Nootmuskaat
- 1/2 tl Peper
- 1/2 tl gemberpoeder
- Snufje Zout
Porties: worstenbroodjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een grote mengkom en voeg de gist, het meel, de suiker en het zout toe samen met de melk, boter en het ei. Kneed deze mix met je handen of met de deeghaken van de mixer. Kneed door totdat het deeg niet meer plakkerig is. Leg de bol deeg daarna terug in de kom, dek de kom af met een vochtige theedoek en plaats hem op een warme plek totdat deze bol deeg verdubbeld is in volume.
- Kneed de ingrediënten voor de vulling in een andere kom goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 12 gelijke delen en vorm er worstjes van.
- Verdeel het deeg (als het flink in volume is toegenomen) ook in 12 gelijke porties. Bestrooi je werkblad met bloem en rol een portie deeg uit tot een dun plakje. Plaats een worstje in het midden van het deeg en vouw het deeg losjes rondom de worst. Rol het broodje voorzichtig tussen je vingers zodat het een mooie vorm krijgt.
- Leg de 12 broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes voordat ze de oven in gaan 30 minuten rusten op kamertemperatuur. het deeg kan zo nog een beetje verder rijzen en kan zo loskomen van het worstje.
- Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in circa 20 min. goudbruin.
- Als de broodjes goed afgekoeld zijn kun je ze per stuk invriezen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe