Ingrediënten
- 1 Kg Iets kruimige aardappelen
- 500 Gr Verse boerenkool
- 200 Gr Spekreepjes
- 250 Ml Slagroom
- 50 Gr Parmigiano Reggiano
- 1 Bakje Boemboe voor Bami
- 50 Gr Roomboter
- 1 El Milde mosterd
Porties: Personen
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten kooktijd de boerenkool toe.
- Bak de spekreepjes krokant in een pan en laat ze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier.
- Doe de slagroom, de rasp van de parmezaanse kaas en de boemboe samen met wat peper in een steelpannetje en laat zachtjes 6-8 minuten inkoken.
- Giet de aardappelen met de boerenkool af, houd een klein beetje kookvocht in je pan. Voeg de boter en de koster toe en stampen maar! 🙂
- Roer de helft van je gebakken spekjes door de stamp.
- Nu is het tijd om je borden op te maken, eerst de stamppot, maak een kuiltje voor de saus en garneer met de rest van spekjes.
- Smakelijk eten.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe