Een recept op Chinese Tomatensoep te maken die net zo smaakt als de soep bij een chinees restaurant. De toevoeging van appelmoes en suiker geeft de zoete twist aan dit gerecht, de snoepsoep was geboren 😀 Zorg dat de taugé en bosuitjes lekker knapperig blijven.
Ingrediënten
- 2 el Zonnebloemolie
- 2 Uien gesnipperd
- 4 teentjes Knoflook geperst
- 2 kleine blikjes Tomatenpuree
- 2 tl gemberpoeder
- 1,5 liter Kippenbouillon gemaakt van 3 bouillonblokken.
- 6 el Appelmoes
- 2 blikken Tomatenblokjes
- 4 el Suiker
- 6 Eieren Losgeklopt
- 3 el Maizena
- 1 bakje Tauge
- 2 Bosuitjes in ringen
Porties: porties
Instructies
- Verhit de olie in een soepketel en fruit de ui, knoflook, tomatenpuree, gemberpoeder, en 1 el water gedurende 3 minuten aan.
- Voeg daarna 1,5 liter water, 3 bouillonblokken, appelmoes, tomatenblokjes en suiker toe en laat het een kwartier pruttelen op een laag vuurtje.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak 2 omeletten van 2x 3 losgeklopte eieren. Snijd de omelet als hij klaar is in reepjes. Snijd ook de bosui in ringen.
- Meng (lepel voor lepel) de maïzena met water (1 el maïzena met 1 el water), en voeg dit mengsel steeds al roerend door de soep. Wacht tot de soep licht gebonden is en neem deze dan van de warmtebron. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een soepkom met de taugé, reepjes omelet en garneer met bosui.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe