In Vietnam vind je overal rijst, gewone rijst, rijstvellen in loempia’s, rijstnoedels als salade of in de soep. Rijst is één van de hoofdingrediënten in de Vietnamese keuken. In dit recept laat ik jullie zien hoe je een frisse Vietnamese rijstnoedelsalade maakt die overheerlijk en vers smaakt en met een beetje creativiteit ook nog eens super leuk op je bord ligt!
Ingrediënten
- 4 teentjes Knoflook
- 1/2 bos Koriander (vers)
- 1 groene Chilipeper
- 1/2 Limoen te gebruiken voor het sap
- 3 el Vissaus
- 3 el Suiker
- 350 gr Rijstnoedels
- 2 Wortels In dunne reepjes gesneden
- 1 Komkommer Door de kengte ook in fijne reepjes gesneden
- 1 handje Munt (vers) fijngehakt
- 4 bladen Paksoi
- 30 gr Ongezoute Pinda's fijngehakt
- Stukjes kip of grote gamba's
Porties: porties
Instructies
- Snij de knoflook, koriander en chili fijn. Schep er je limoensap, vissaus, zout en suiker door en laat 5 minuten in een kommetje staan.
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Nu komt het creatieve moment, leg alles zo mooi mogelijk op een grote schaal, Giet de saus over de noedels. Garneer met de kip/gamba's, pinda's en munt
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe