Deze dumplings heb ik gemaakt met gehakt, je kunt er ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken. Stop erin wat jij lekker vindt! Zo zijn dumplings met voorgekookte garnalen of groenten als Chinese kool ook erg lekker!
Ingrediënten
- 300 gr Gehakt *
- 200 gr Paksoi *
- 2 Lente-ui *
- 1 cm Gember *
- 2 teentjes Knoflook *
- 1 el Rijstwijn *
- 2 tl Sojasaus *
- 0,5 tl Baking Soda *
- 2 el Sesamolie *
- 1 tl Kristalsuiker *
- 1 tl Maizena *
- 2 tl Zout *
- 1tl Peper *
- 3 el Water *
- 30 Dumplingvellen Kant en klaar te kopen of zelf te maken.
- Water of bouillon
- Bamboe stoommandje
- Voor de saus eventueel: Chilisaus of sojasaus, 1 tl suiker, gember en gesnipperde lente-ui
Porties: stuks
Instructies
- Haal het deeg uit de vriezer en laat het rustig ontdooien of maak eerst zelf je deeg (ik heb ervoor gekozen om dit kant en klaar te kopen).
- Mix alle andere ingrediënten* fijn in een keukenmachine, of hak ze fijn met een scherp mes. Mix deze ingrediënten goed door elkaar en voeg 3 el water toe.
- Neem een dumplingvel en bestrijk de buitenste rand van het rondje met water. Leg een goed gevulde theelepel met vulling in het midden van het deeg, Vouw het vel dubbel zodat je er een halve maan van maakt. Maak plooitjes in de buitenrand en vouw op deze manier je dumpling dicht.
- Breng een laagje water of bouillon aan de kook in een pan en plaats hier het bamboe stoommandje op. Let op dat de bodem van de mand niet direct in het water staat. Knip bakpapier op maat en leg dit onder iedere dumpling in het mandje zodat ze er niet aan blijven plakken.
- Doe als dip wat chilisaus in een kommetje, of maak een eigen sausje van sojasaus, een tl suiker, gember en gesnipperde lente-ui. Na 15 min stomen zijn je dumplings zacht en klaar, geniet!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe