Hier het recept van de goedgevulde linzensalade. De salade is ideaal als maaltijdsalade of voor bij de BBQ. Mijn grote liefde, jawel, de sperzieboon mag niet ontbreken in deze salade. Samen met de tomaatjes en de rode ui geeft het frisheid aan de salade. De linzen en de olijven zorgen voor de kruidige smaak. Een prima combi!
Hieronder wat foto’s om je hongerig te maken 😉
Ingrediënten
- 500 gr Sperziebonen gebroken in zak
- 2 blikken Linzen uitgelekt
- 2 blikken Tonijn uitgelekt
- 1 bakje Verse olijven in knoflook
- 250 gr Cherrytomaten doorgesneden
- 1 Rode ui gesnipperd
- 6 el Olijfolie voor de dressing
- 2 el Appelciderazijn voor de dressing
- 2 tl Mosterd voor de dressing
- Zout en peper naar eigen smaak voor de dressing
Porties: grote kom
Instructies
- Kook de sperziebonen in ruim water in 5 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze af onder koud water.
- Laat de linzen, tonijn en olijven uitlekken en doe ze in een saladekom. Snij de cherrytomaten in halfjes, snipper de ui en voeg deze ook toe aan de kom.
- Doe de afgekoelde sperziebonen in de saladekom en roer goed door.
- In een kleiner kommetje maken wij de dressing. Roer de olie, appelciderazijn, mosterd en zout en peper goed door elkaar.
- Verdeel de dressing over de salade, meng alles goed en tast toe 🙂
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe