Een overheerlijke mix van groenten met ei, pindasaus en kroepoek. Om je vingers bij af te likken! <3 pindasaus 😉
Dit Indonesische groentegerecht wordt traditioneel niet op een broodje geserveerd. Hier worden er mensen chagrijnig als het avondeten niet goed vullend is geweest, vandaar het broodje 😉
Maak bij de Gado Gado de pittige satésaus, erg lekker!
Ingrediënten
- 2 Eieren
- 2 handjes Verse spinazie
- 1 teentje Knoflook
- 2 Kipfilets (op de foto gemaakt met tofu, wie dat lekker weet te bereiden laat vooral een berichtje achter met het recept 😉 )
- 2 handjes Sperziebonen
- 1 handje Tauge
- 2 grote Zoete aardappels
- 1/2 Komkommer
- gebakken uitjes
- kroepoek
- eventueel, wraps of broodjes
- Saté saus
Porties: porties
Instructies
- Kook de eieren hard in voldoende water
- Maak de spinazie, komkommer en bonen schoon. Snijd de komkommer in blokjes en dop de bonen. Kook de bonen (in de pan van de eieren) beetgaar)
- Fruit de geperste knoflook in een beetje olie aan en voeg de spinazie toe totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken op een stukje keukenrol.
- Snij de kipfilet in blokjes en bak deze daarna gaar in de pan. Laat ook deze blokjes uitlekken op een stuk keukenrol.
- Schil de aardappels en snij deze in stukjes, kook ze beetgaar. Snij de komkommer in blokjes
- Maak de satésaus.
- Serveren: verdeel de verschillende groenten met de kip en de in parten gesneden eieren over de borden. Verkruimel de kroepoek eroverheen en verdeel de gebakken uitjes. Serveer met de pittige saté saus.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe